Przyrządzenie dań rybnych jest jednak dużym wyzwaniem i bywa źródłem corocznych kuchennych zmagań. Akcesoria Fiskars przeznaczone specjalnie do ryb, zostały zaprojektowane z myślą o ułatwieniu przyrządzania dań rybnych – od pozbywania się łusek, poprzez porcjowanie, aż do usuwania ości.
Bogata oferta
Fiskars oferuje różnorodne akcesoria kuchenne, które cechuje funkcjonalność, bezpieczeństwo, wygoda użytkowania oraz trwałość. Narzędzia zaprojektowano z myślą o najbardziej wymagających. W szerokiej gamie akcesoriów kuchennych Fiskars znajdziemy m.in. akcesoria do ryb. W sam raz na zbliżające się Święta!
Rybni eksperci
Pierwszy krok w przyrządzaniu dań rybnych to przygotowanie filetów do dalszej obróbki. Skrobak Fiskars, wykonany ze stali nierdzewnej, ułatwia pozbywanie się łusek. Specjalnie wyprofilowanie nożyce do ryb z ząbkowanymi ostrzami idealnie nadają się do czyszczenia i porcjowania. Nożyce dostosowane są do osób prawo- i leworęcznych, a bezpieczeństwo użytkowania zapewnia blokada, otwierana i zamykana kciukiem.
Kolejny krok to filetowanie ryb. Warto skorzystać z profesjonalnego akcesorium, które sprosta temu wyzwaniu. Nóż do filetowania Fiskars posiada elastyczne ostrze oraz rękojeść pokrytą powłoką Softouch®, która gwarantuje pewny, wygodny chwyt podczas oddzielania tuszy od skóry. To, czego w rybnych daniach obawiamy się najbardziej to napotkanie ości. Pęseta do ości Fiskars pomoże sprawnie się ich pozbyć.
Orientacyjne ceny detaliczne:
Fot. Fiskars
IP