Sałatka z mieszanką ryżu i łososiem

Przepis kulinarny na sałatkę z łososiem.
Błyskawiczna i smakowita sałatka z zaskakującą mieszanką ryżów – dzikiego i parboiled – to doskonały sposób na pyszna kolację lub lekki obiad. Przekonajcie się, jak łatwo przygotować wyjątkowe danie!

Sałatka z mieszanką ryżu i łososiem

Składniki:

  • 1 saszetka ryżu mieszanki ryżu Dzikiego&Parboiled (np. marki Britta)
  • 100g wędzonego łososia
  • 1 cebulka dymka posiekana wraz ze szczypiorkiem
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 awokado pokrojone w plastry
  • 10 szt. pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki
  • sól i pieprz
  • starta skórka i sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Metoda:

  1. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Ugotowany ryż mieszamy z cebulką, awokado, pietruszką, sokiem z cytryny, przyprawami i oliwą.
  3. Wymieszaną sałatkę wykładamy na talerz i na niej układamy plastry łososia. Całość oprószamy skórką z cytryny.

Smacznego!

Fot. Britta
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat