Sałatka francuska

Przepis na sałatkę francuską.
Przepis na sałatkę francuską z makaronem.

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 15 minut
Stopień trudności: łatwe

Składniki:

  • 1 opakowanie Sosu sałatkowego francuskiego Knorr,
  • 300 g makaronu typu świderki,
  • 12 czarnych oliwek,
  • 300 g mieszanki sałat,
  • 10 pomidorków cherry,
  • 2 jajka,
  • 1 łyżka kaparów,
  • 4 łyżki oliwy,
  • małe opakowanie kiełków.


Przygotowanie
:

  1. Sałaty umyj, podziel na mniejsze kawałki, osusz ręcznikiem papierowym. Pomidory pokrój na cząstki, oliwki na połówki.
  2. Jajka ugotuj na twardo, makaron gotuj do miękkości.
  3. Sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą i dwiema łyżkami wody, aby stworzyć aromatyczny sos. Dokładnie wymieszaj.
  4. Makaron odcedź, dodaj sos sałatkowy, pomidorki, oliwki, kapary i listki sałaty. Wszystko wymieszaj. Sałatkę wyłóż do salaterki, udekoruj ćwiartkami jajka i kiełkami.


Piotr Murawski, kucharz Knorr, poleca dodać do sałatki również anchois - co uczyni sałatkę bardziej wykwintną w smaku.

Fot. Knorr
IP




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat