Sałatka warzywna na zimę

Przepis na sałatkę warzywną na zimę.
Przepis na sałatkę warzywną do słoika na zimę.

Składniki:

  • 1 kg kapusty,
  • 1 kg marchewki,
  • 1 kg cebuli,
  • 1 kg. zielonych pomidorów,
  • 1 kg. ogórków,


Zalewa:

  • 0,5 l. octu,
  • 0,5 l. wody,
  • ¼ kg. cukru,
  • odrobina oliwy


Warzywa poszatkować, i posilić, pozostawić na 12 godzin. Z podanych składników zrobić zalewę. Do gorącej zalewy dodać warzywa, gotować ok. 30 min. Na wolnym ogniu. Nakładać gorące warzywa do słoików i pasteryzować ok. 15 min.

Ewelina Makoś
(ewelina.makos@dlalejdis.pl)

Fot. freepik




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat