Sałatka z grillowanym haloumi

Opublikowano: 2020-06-26
Pyszna sałatka na letnie dni.
Grill kojarzy się nieodłącznie z aromatem karkówki czy kiełbasy. Jednak jego walory wykorzystać mogą również miłośnicy warzyw i dań bezmięsnych.

Grillowane warzywa z dodatkiem sera haloumi z pewnością znajdą uznanie nie tylko wśród wegetarian i będą stanowić lekki, a jednocześnie pełnowartościowy posiłek.

Składniki:

  • 200 g sera haloumi
  • pęczek zielonych szparagów (grubszych)
  • 1 papryka
  • 2 średnie pomidory
  • 1 mała cukinia
  • miks sałat
  • kiełki, np. groszku
  • płatki migdałowe Kresto
  • olej Rapso
  • sól, pieprz

Wykonanie:

  1. Ser kroimy w plastry.
  2. Ze szparagów odłamujemy końcówki, a pomidory kroimy na połówki
  3. Paprykę kroimy na 8 części, a cukinię w plastry.
  4. Wszystkie warzywa skrapiamy olejem, posypujemy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy.
  5. Ser i doprawione warzywa układamy na tackach, a następnie grillujemy z obu stron.
  6. Wykładamy na talerze porcje sałaty, kiełki oraz ser i zgrillowane warzywa.
  7. Całość posypujemy płatkami migdałowymi.

Fot. VOG Polska
Informacja prasowa






Społeczność
Reklama


 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat