Sałatkowe szaleństwo czas zacząć!

Sałatka z grillowanym oscypkiem i kiełbasą - przepis.
Mogą być one zarówno zdrowym śniadaniem, pożywnym obiadem, jak i lekką kolacją.

Są niezwykle sycące, ale i uniwersalne – dzięki wykorzystaniu kolorowych warzyw będą prezentować się pięknie, pasują niemal na każdą okazję, a co najważniejsze, możecie dodać do nich niemal wszystkie produkty!

Sałatka z grillowanym oscypkiem i kiełbasą

  • czas przygotowania: 15 min

Składniki:

  • Kiełbasa (np. grillowa wędzona od JBB Bałdyga)
  • Mieszanka sałat
  • Roszponka
  • Oscypek
  • Uprażony słonecznik

Składniki na sos:

  • 2 łyżki majonezu (opcjonalnie)
  • 2 łyżki musztardy
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki na sos łączymy ze sobą. Kiełbasę kroimy w grubsze plastry i grillujemy razem z oscypkiem. Do miski wrzucamy mix sałat, roszponkę, kiełbasę i pokrojonego, zgrillowanego oscypka. Całość polewamy sosem i posypujemy uprażonym słonecznikiem.

Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat