Schab nadziewany owocami z kuskusem

Spotkania przy stole pełne dobrego smaku.
Świąteczną propozycję kulinarną przedstawia szef kuchni Sokołów – Dominik Moskalenko.

Jej założenie jest proste: znakomity smak, efektowna prezentacja – jak również łatwość wykonania. W końcu święta to przede wszystkim czas, który chcemy poświęcić najbliższym

Schab nadziewany owocami z kuskusem

Składniki:

  • 1 opakowanie schabu Uczta Świeżość i Smak Sokołów
  • 1 opakowanie boczku surowego wędzonego Sokołów
  • 50 g suszonych daktyli
  • 50 g suszonych śliwek
  • 100 g suszonych moreli
  • 50 g suszonych rodzynek
  • 50 g suszonej żurawiny
  • 50 ml brandy
  • 200 g kaszy kuskus
  • 100 g zielonego ogórka
  • papryczka chili

Przygotowanie:
Suszone owoce wymieszać, zalać brandy, zagotować. Poczekać, aż wchłoną płyn. Schab oczyścić z błonek, naciąć nożem i wypełnić owocowym farszem. Całość owinąć boczkiem i zawinąć w folię. Piec przez 75 minut w 90°C. Kuskus ugotować, dodać pokrojoną morelę, zielonego ogórka, papryczkę chili. Wymieszać.


Fot. Sokołów
Informacja prasowa

1 opakowanie schabu Uczta Świeżość i Smak Sokołów
1 opakowanie boczku surowego wędzonego Sokołów
50 g suszonych daktyli
50 g suszonych śliwek
100 g suszonych moreli
50 g suszonych rodzynek
50 g suszonej żurawiny
50 ml brandy
200 g kaszy kuskus
100 g zielonego ogórka
papryczka chili



Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat