Ser twarogowy Gusto

 Ser twarogowy Gusto w posypce Czarnocin – z krainy mlekiem płynącej.
Kiedy chcemy zrobić zapiekankę albo sałatkę z dodatkiem sera, decydujemy się zwykle na jeden z tzw. długo dojrzewających albo szukamy wśród różnych rodzajów fety, mozarelli i innych importowanych odmian nabiału.

A gdyby tak zdecydować się na polski, tradycyjny twaróg, ale taki, który sprawdzi się w sałatce i nie rozpadnie w plastrach? Z myślą o takim zastosowaniu twarogu powstały smakowite sery Gusto z posypką marki Czarnocin.

Sery twarogowe Gusto to propozycja dla smakoszy, którym zwykły twaróg nie wystarcza i szukają czegoś wyjątkowego. Do wyboru mają wersję naturalną oraz z posypkami: gyros, paprykową i z mieszanką pieprzu oraz czosnku.

Twarogi w posypce Gusto można wykorzystać na mnóstwo sposobów. Są niezastąpione w sezonie grillowym, bo możemy je zapiekać z boczkiem, szynką, warzywami. Mogą być składnikiem tradycyjnych mielonych, które dzięki nim nabiorą egzotycznego smaku. Zwolennicy prostoty położą plastry na kanapce, dorzucając liść sałaty albo plasterek pomidora. Nieposkromieni wynalazcy przepisów na sałatkę powitają z radością nowe możliwości komponowania z nich ulubionego dania. Będą świetne do nadziewania naleśników, faszerowania pierogów, pieczarek, jako składnik zapiekanek i innych przysmaków. Zrobią wrażenie na gościach podane na paterach do degustacji z winem i innymi trunkami.

Sery twarogowe Gusto mają certyfikat bezglutenowości. Na opakowaniu znajdziemy licencjonowany znak Przekreślonego Kłosa. Używać go mogą jedynie ci producenci, którzy posiadają licencję Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Taki znak to gwarancja bezpieczeństwa dla osób, które muszą lub chcą spożywać produkty bez zawartości glutenu.

Twarogi są najbardziej znaną i cenioną grupą produktów spod szyldu Czarnocina. Swoją wyjątkową delikatność i smak zawdzięczają specjalnie dobranym żywym kulturom bakterii, wykorzystaniu świeżego mleka odbieranego od lokalnych rolników i ręcznej produkcji. Na każdym etapie są pod ścisłą kontrolą serowarów. Cały cykl ich wytwarzania nawiązuje do metod stosowanych przez nasze babcie. Jedynie skala jest nieco większa. Bezpośrednie zaangażowanie i nadzór człowieka nad każdym etapem produkcji sprawiają, że twarogi Czarnocin smakują wybornie. Warto szukać w sklepach twarogów z charakterystyczną krateczką po chustach serowarskich.

Do czego?

  • Na kanapkę, do sałatki, do nadzienia.

Fot. Milkpol
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat