Serek waniliowy Czarnocin

Serek z łyżeczką - zjedz go od razu.
Niektórym trudno sobie wyobrazić drugie śniadanie bez serka śniadaniowego.

Smakosze dzielą się na: zwolenników tego o naturalnym smaku, do którego można dodać własne składniki, amatorów serków owocowych i sympatyków najprostszego tego typu deseru – waniliowego. Ten ostatni – mimo że w założeniu bardzo uniwersalny – może mieć jednak różne smaki i składy. Najlepiej wybierać taki, w którym smak waniliowy uzyskano, dodając prawdziwą wanilię, a nie jej substytuty. Nie zawiedziemy się, sięgając po serek waniliowy z Czarnocina, do którego dodano również szczelnie zamkniętą, składaną łyżeczkę.

Serek waniliowy Czarnocin wyprodukowano na bazie świeżego, najwyższej jakości mleka i bakterii mlekowych. Ma niepowtarzalny smak, który zawdzięcza dodatkowi prawdziwej zmielonej laski wanilii, a nie z waniliny, jak w przypadku wielu innych produktów tego typu.

Smakosze przekąsek docenią naturalny smak serka, który można zabrać do pracy, do szkoły jako drugie śniadanie. Zastąpi podwieczorek – można go wyjadać prosto z opakowania albo wykorzystać w roli smarowidła na pajdę pełnoziarnistego chleba, grahamki. Będzie doskonałym nadzieniem do naleśników. Dla naszej wygody do opakowania dołączono łyżeczkę, więc nie musimy się zastanawiać: jak my to zjemy w miejscu, gdzie zastawy stołowej brak.

Serek waniliowy ma certyfikat bezglutenowości. Na opakowaniu znajdziemy licencjonowany znak Przekreślonego Kłosa. Używać go mogą jedynie ci producenci, którzy posiadają licencję Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Taki znak to gwarancja bezpieczeństwa dla osób, które muszą lub chcą spożywać produkty bez zawartości glutenu.

Część dochodu z każdego opakowania tego serka wędruje do łódzkiej Fundacji Gajusz opiekującej się dziećmi chorymi i opuszczonymi.

Do czego?
Na kanapkę, do wyjadania bezpośrednio z opakowania, do nadzienia ciasta, naleśników.

  • Opakowanie: kubeczek z łyżeczką 125 g (cena ok. 2 zł)

Fot. Milkpol
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat