Serowo-warzywne ruloniki naleśnikowe!

Wiosna zawitała też do kuchni - naleśniki w nowej odsłonie.
Jeśli myśląc o naleśnikach do głowy przychodzi Ci tylko dżem truskawkowy albo słodki ser, to Hochland całkowicie odczarowuje naleśnikowe klasyki!

Naleśniki z nowalijkami w wiosennym klimacie, to idealna propozycja na drugie śniadanie albo przystawkę. Naleśniki kochają wszyscy! Ich prostota, szybkość przygotowania i różnorodność składników, z którymi się komponują sprawia, że to jedno z ulubionych dań zarówno maluchów, jak i dorosłych. Naleśniki są jak wspaniała baza – pasują do nich słodkie i słone dodatki, owoce, ale też i... świeże warzywa. Wersja wytrawna naleśników to najnowsza, inspirująca propozycja Hochland na oryginalne śniadanie czy szybką, sycącą przekąskę. Serowo-warzywne ruloniki naleśnikowe z serem kremowym gouda, nowalijkami i chrupiącymi pestkami prażonego słonecznika, będą idealnym kulinarnym rozpoczęciem wiosny!

RULONY NALEŚNIKOWE Z SEREM KREMOWYM GOUDA, WARZYWAMI I KIEŁKAMI

  • czas przygotowania: 45 minut
  • trudność: łatwy

Składniki na naleśniki:

  • 1 szklanka mąki orkiszowej białej
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki wody
  • 2 jajka
  • Szczypta soli
  • 1 łyżka oleju

Dodatkowo:

  • 1 kubek serka kremowego Gouda Hochland
  • 1 ogórek zielony
  • Pęczek rzodkiewki
  • 3 łyżki prażonego słonecznika
  • Kiełki rzodkiewki lub rzeżucha

Przygotowanie:
Wszystkie składniki na naleśniki mieszamy w misce do uzyskania gładkiej konsystencji. Odstawiamy na 15 minut. Na nieprzywierającej patelni wlewamy po chochelce ciasta, rozlewamy na powierzchnię całej patelni i smażymy po kilka minut z każdej strony. Postępujemy tak z resztą ciasta. Każdy naleśnik smarujemy do połowy serkiem kremowym Gouda Hochland, na środku wzdłuż układamy cieniutkie plasterki ogórka i rzodkiewki, posypujemy kiełkami i prażonym słonecznikiem i zwijamy w rulon. Kroimy na kawałki i podajemy jako przekąskę.

Sery kremowe Hochland powstają z naturalnych składników: prawdziwego, dojrzewającego żółtego sera, który stanowi główny ich składnik, mleka od zaufanych dostawców, a także aromatycznych ziół i warzyw. Sery kremowe Hochland dostępne są różnych formatach: w krążkach, plastrach, bloczkach i kubkach, w wielu wyjątkowych smakach. Doskonałe na kanapkę, a także jako składnik dań: tostów, zup, sosów do makaronów czy zapiekanek.

  • Hochland ser kremowy Gouda w kubku
  • Cena: 3,99 zł

Fot. Hochland
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat