Ślimaczki z ciasta francuskiego

Przepis kulinarny - ślimaczki z ciasta francuskiego.
Oto przepis, który podbije podniebienia wszystkich amatorów sera żółtego!

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Składniki:

  • 200 g szynki parzonej
  • 200 g świeżych pieczarek
  • 2 łyżki oleju
  • 200 g sera podlaskiego MSM Mońki
  • 150 g kapusty pekińskiej
  • 4 sztuki pomidorów suszonych z oleju
  • pieprz do smaku
  • 2 rolki (ok. 375 g każda) gotowego ciasta francuskiego
  • 1 jajko

Przygotowanie:

  1. Szynkę pokroić w drobną kostkę, pieczarki w plasterki i podsmażyć na oleju, aż z pieczarek odparuje woda. Wystudzić, dodać starty ser, suszone pomidory pokrojone w paseczki i drobno posiekaną kapustę. Doprawić do smaku pieprzem i solą oraz dokładnie wymieszać.
  2. Na płaty ciasta francuskiego równomiernie rozłożyć farsz, zwinąć i pociąć na parocentymetrowe krążki. Każdy posmarować roztrzepanym jajkiem i upiec w rozgrzanym piekarniku (ok. 180°C) na złoty kolor.
  3. Podawać z ulubionym zimnym sosem np. czosnkowym.

Fot. MSM Mońki
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat