W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem

Opublikowano: 2017-03-07
Przepis na ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem.
Przepis na ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem, idealne na przekąskę dla gości.

Składniki:

  • 1 opak. ciasta francuskiego (275g)
  • 4 czubate łyżki ketchupu pikantnego
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka oregano
  • pół łyżeczki granulowanego czosnku
  • szczypta soli i pieprzu
  • ok. 11 plasterków ulubionej szynki
  • ok. 11 plasterków sera żółtego


Wykonanie:

  1. Ketchup, majonez, bazylię, oregano, czosnek granulowany, pieprz i sól wymieszać razem na jednolity sos.
  2. Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować sosem. Poukładać na nim najpierw plasterki sera, a następnie plasterki szynki. Całość zawinąć (złapać za dłuższy brzeg i zrolować). Pokroić na plasterki o szerokości ok. 1,5-2cm.
  3. Gotowe ślimaczki z ciasta francuskiego położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200C i piec ok. 20 minut (do zarumienienia). Podawać np. z sosem czosnkowym.


Smacznego!

Angelika Kwaśna
(angelika.kwasna@dlalejdis.pl)

Fot. pixabay.com




Społeczność
Reklama