Śliwkowa konfitura z dodatkiem rumu

Przepis na konfitury ze śliwek o smaku rumu.

Czas przygotwania: 160 minut

Ilość osób: 4

Składniki:

  • 1 kg śliwek
  • 500 g cukru
  • 2 łyżeczki Cynamonu z Wietnamu Knorr
  • 1 cytryna
  • pół kieliszka rumu

Sposób przygotowania:

  1. Umyj śliwki, a następnie przekrój owoce na pół i usuń z nich pestki.
  2. Wrzuć pokrojone połówki śliwek do garnka, dodaj cukier, cynamon, sok z cytryny oraz rum. Gotuj wszystko na wolnym ogniu przez 2 godziny.
  3. Po ostygnięciu przełóż konfiturę do słoików



ip
fot. Knorr




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat