Słoiczek smaku i aromatu w Twojej kuchni!

Mini pizze z Pasteną – pastą z suszonych pomidorów OLE!, pieczarkami oraz rukolą - przepis kulinarny.
Poszukujesz niebanalnego dodatku do swoich ulubionych dań? Chcesz podkreślić ich niezwykły smak przy pomocy warzywnych produktów?

Pastena – z suszonych pomidorów OLE! to świetny wybór, który Tobie i Twoim bliskim dostarczy wielu przyjemnych, nieznanych dotąd smakowych doznań. Kluczem do stworzenia tak wyjątkowej kompozycji są aromatyczne suszone pomidory oraz delikatny olej, dzięki którym pasta wyróżnia się wśród innych pomidorowych przysmaków. Propozycja marki OLE! - Pastena pasta z suszonych pomidorów sprawdzi się doskonale w formie bazy do sosów niezbędnych do przygotowania dań makaronowych lub pizzy.

Produkt może być wykorzystywany zarówno do przygotowywania dań na zimno, jak i na ciepło. Warto skosztować go w formie pasty do smarowania pieczywa, jako nadzienie do bułeczek, ciasta francuskiego lub wytrawnych naleśników.

Dodanie pasty z suszonych pomidorów do potraw mięsnych, domowych wypieków, sosów czy zapiekanek nada im wyrazistego smaku i wypełni Twoją kuchnię pięknym, pomidorowym aromatem, który przyciągnie niejednego (nie tylko głodnego) domownika.

Sprawdź też pozostałe propozycje warzywnych przysmaków przygotowanych przez OLE! Bogata linia suszonych pomidorów, różne warianty czosnków czy aromatycznych kaparów w oleju zapewnią Twoim potrawom oryginalność i niebanalność smaków. Wykorzystując w kuchni warzywne przysmaki OLE! jedynym ograniczeniem do stworzenia nowych, niebanalnych dań będzie wyłącznie Twoja wyobraźnia.

Mini pizze z Pasteną – pastą z suszonych pomidorów OLE!, pieczarkami oraz rukolą.

SKŁADNIKI:

Ciasto:

  • 250g mąki pszennej plus 150ml ciepłej wody
  • 7g suchych drożdży instant
  • szczypta cukru
  • 20ml oliwy
  • szczypta soli

Na wierzch:

  • Pastena – pasta z suszonych pomidorów OLE!
  • passata pomidorowa
  • 2 opakowania mozzarelli
  • rukola
  • pieczarki

Przygotowanie:

  1. Drodże mieszamy z cukrem, wodą i kilkoma łyżkami mąki. Odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie (ciasto powinno „wylewać się z miseczki“) łączymy je z  resztą mąki. Dodajemy sól i wyrabiamy dolewając powoli oliwę. Wyrabiamy przez około 10 minut. Ponownie odstawiamy – na minimum godzinę.
  2. Po tym czasie rozwałkowujemy na cienki placek i wykrawamy za pomocą rożnych domowych  przedmiotów większe kółka (wychodzi około 6-8 pizzerinek). Przekładamy na blachę i odstawiamy
  3. do wyrośnięcia na ok. 20 minut. Po tym czasie środek każdego kółka rozsmarowujemy Pasteną pastą z suszonych pomidorów OLE oraz pasattą. Dalej nakładamy pokrojone pieczarki, ulubioną szynkę, mozzarellę. Zapiekamy ok. 20 minut w 210C.

Pastena pasta z suszonych pomidorów OLE!

  • Pojemność: 250ml
  • Cena: około 7 zł

Fot. OLE!
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat