Słoikowa sałatka z sosem jogurtowo-majonezowym

Wakacyjne dania bez gotowania! - przepis kulinarny
Lato to czas, który obfituje w warzywa i owoce. Warto więc wykorzystać te dobra natury i wprowadzić je do codziennego jadłospisu.

Słoikowa sałatka z sosem jogurtowo-majonezowym

  • Przygotowanie: 20 minut
  • Porcje: 1

Składniki:

  • Jogurt naturalny OSM Piątnica - 4 łyżki
  • majonez  - 1 łyżka
  • sól, pieprz, cukier do smaku (po szczypcie)

Ulubione warzywa i dodatki typu:

  • fasolka czerwona konserwowa
  • grillowany filet z kurczaka pokrojony w kostkę
  • pomidorki koktajlowe
  • pomidory suszone pokrojone w paseczki
  • rukola
  • roszponka
  • cebula czerwona pokrojona w półkrążki
  • papryka świeża pokrojona w paseczki
  • marchewka pokrojona w cieniutkie słupki
  • dynia świeża pokrojona w cieniutkie słupki

Wykonanie:
Połączyć jogurt naturalny z majonezem i dodać przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. W słoiku o pojemności ok. 650 ml układać warstwami wszystkie składniki, zaczynając od sosu. Kolejno układać te, które nie chłoną wilgoci np. fasolka, kurczak, marchew, dynia, pomidorki, sałaty. Smacznego!

Fot. OSM Piątnica
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat