Słoikowa sałatka z sosem jogurtowo-majonezowym
- Przygotowanie: 20 minut
- Porcje: 1
Składniki:
- Jogurt naturalny OSM Piątnica - 4 łyżki
- majonez - 1 łyżka
- sól, pieprz, cukier do smaku (po szczypcie)
Ulubione warzywa i dodatki typu:
- fasolka czerwona konserwowa
- grillowany filet z kurczaka pokrojony w kostkę
- pomidorki koktajlowe
- pomidory suszone pokrojone w paseczki
- rukola
- roszponka
- cebula czerwona pokrojona w półkrążki
- papryka świeża pokrojona w paseczki
- marchewka pokrojona w cieniutkie słupki
- dynia świeża pokrojona w cieniutkie słupki
Wykonanie:
Połączyć jogurt naturalny z majonezem i dodać przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. W słoiku o pojemności ok. 650 ml układać warstwami wszystkie składniki, zaczynając od sosu. Kolejno układać te, które nie chłoną wilgoci np. fasolka, kurczak, marchew, dynia, pomidorki, sałaty. Smacznego!
Fot. OSM Piątnica
Informacja prasowa