Kabanosy Francuskie to najprostszy pomysł na imprezową przekąskę - świetnie komponują się z każdym rodzajem dipu i składnikami ulubionych sałatek. Ciekawym urozmaiceniem sałatek będą również Salami Chips od Sokołowa – falowane plasterki salami, dostępne w wielu różnych smakach, m.in. klasyczne, chilli, czosnek i fromage. Będą też znakomitym dodatkiem do domowej pizzy.
Wieczór z gwiazdami
Składniki (na 8 osób)
- 1 szklanka suchego kolorowego makaronu
- 1 duża garść roszponki
- 1 garść kiełków rzodkiewki
- 1 opakowanie kabanosów francuskich Sokołów
- 80 g faruków (nitek) serowych wędzonych
- 8 suszonych moreli
- 10 suszonych pomidorów w oleju z ziołami
- 1 garść orzechów włoskich
- 5-6 łyżek oleju ziołowego z suszonych pomidorów
- sól, świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
- Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, po przestygnięciu przełożyć go do miski i polać trzema łyżkami oleju z suszonych pomidorów oraz doprawić solą i pieprzem.
- Suszone pomidory wyjąć z zalewy i pokroić w paseczki. Kabanosy oraz ser pokroić ukośnie na kawałki o długości 1,5 cm. Morele pokroić w paseczki, a orzechy podzielić na mniejsze kawałki.
- Do miski z makaronem dołożyć suszone pomidory, morele, kabanosy, ser, orzechy oraz kiełki. Całość delikatnie wymieszać, a tuż przed podaniem wyłożyć na półmisek naprzemiennie z roszponką. Na koniec wedle uznania polać pozostałym olejem.
Ceny:
- Kabanosy Francuskie Sokołów – ok. 4-5,5 zł (120g)
- Salami chips Sokołów - ok. 2,5 zł (50g)
- Pasta z cukinii z suszonymi pomidorami Z Gruntu Dobre - ok. 5 -6 zł (190g)
- Szynka wędzona Sokołów Naturrino w plastrach – ok. 4-6 zł (100g)
- Parówki Sokoliki – ok. 3 zł (140 g)
- Kabanoski wieprzowe Sokoliki z dodatkiem cielęciny – ok. 4 zł (75 g)
Fot. SOKOŁÓW
Informacja prasowa