Smaczne przekąski na karnawał

Opublikowano: 2020-01-13
Wieczór z gwiazdami - przepis kulinarny.
Imprezowe menu rządzi się swoimi prawami – najlepiej sprawdzą się pomysłowe i szybkie w przygotowaniu dania, łatwe do zaserwowania, po które można wygodnie sięgnąć w trakcie szampańskiej zabawy.

Kabanosy Francuskie to najprostszy pomysł na imprezową przekąskę - świetnie komponują się z każdym rodzajem dipu i składnikami ulubionych sałatek. Ciekawym urozmaiceniem sałatek będą również Salami Chips od Sokołowa – falowane plasterki salami, dostępne w wielu różnych smakach, m.in. klasyczne, chilli, czosnek i fromage. Będą też znakomitym dodatkiem do domowej pizzy.

Wieczór z gwiazdami

Składniki (na 8 osób)

  • 1 szklanka suchego kolorowego makaronu
  • 1 duża garść roszponki
  • 1 garść kiełków rzodkiewki
  • 1 opakowanie kabanosów francuskich Sokołów
  • 80 g faruków (nitek) serowych wędzonych
  • 8 suszonych moreli
  • 10 suszonych pomidorów w oleju z ziołami
  • 1 garść orzechów włoskich
  • 5-6 łyżek oleju ziołowego z suszonych pomidorów
  • sól, świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, po przestygnięciu przełożyć go do miski i polać trzema łyżkami oleju z suszonych pomidorów oraz doprawić solą i pieprzem.
  2. Suszone pomidory wyjąć z zalewy i pokroić w paseczki. Kabanosy oraz ser pokroić ukośnie na kawałki o długości 1,5 cm. Morele pokroić w paseczki, a orzechy podzielić na mniejsze kawałki.
  3. Do miski z makaronem dołożyć suszone pomidory, morele, kabanosy, ser, orzechy oraz kiełki. Całość delikatnie wymieszać, a tuż przed podaniem wyłożyć na półmisek naprzemiennie z roszponką. Na koniec wedle uznania polać pozostałym olejem.

Ceny:

  • Kabanosy Francuskie Sokołów – ok. 4-5,5 zł (120g)
  • Salami chips Sokołów - ok. 2,5 zł (50g)
  • Pasta z cukinii z suszonymi pomidorami Z Gruntu Dobre -  ok. 5 -6 zł (190g)
  • Szynka wędzona Sokołów Naturrino w plastrach – ok. 4-6 zł (100g)
  • Parówki Sokoliki – ok. 3 zł (140 g)
  • Kabanoski wieprzowe Sokoliki z dodatkiem cielęciny – ok. 4 zł (75 g)

Fot. SOKOŁÓW
Informacja prasowa




Społeczność
Reklama


 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat