Smacznie, zdrowo i ekologicznie

Smacznie, zdrowo i ekologicznie - tydzień BIO w Lidlu.
Przy zakupie produktów, warto kierować się nie tylko ich ceną czy smakiem ale również składem.

Najwyższą jakość i naturalny smak bez wątpienia gwarantuje żywność BIO - produkowana przy użyciu ekologicznych substancji i z zachowaniem najwyższych standardów dbałości o środowisko. Dlatego już od poniedziałku 6 lutego we wszystkich sklepach Lidl dostępna będzie certyfikowana oferta ekologicznych produktów w atrakcyjnych cenach.

Gwarancja najwyższej jakości
Moda na żywność organiczną jest częścią popularnego trendu tzw. „slow foodu”, polegającego na zwróceniu większej uwagi na jakość i pochodzenie produktów oraz na sposób ich przygotowywania czy spożywania. Artykuły oznaczone BIO pozbawione są modyfikacji genetycznej (GMO), sztucznych barwników czy innych nienaturalnych substancji. Zdrowa żywność BIO wbrew pozorom nie musi oznaczać wysokich cen. W najnowszej ofercie Lidla dostępny będzie szeroki wybór produktów posiadających specjalny certyfikat przyznawany żywności ekologicznej. Jest to  dowód na to, że dany produkt spełnia surowe unijne normy.

BIO na dzień dobry
Specjalnie dla miłośników nabiału Lidl przygotował ofertę ekologicznych jogurtów i serów Milbona. Idealny na początek dnia będzie BIO twaróg z jogurtem (2,99 zł/250 g/1 opak.) o niskiej zawartości tłuszczu oraz delikatny kremowo-owocowy jogurt BIO (1,99 zł/150 g/1 opak.) w dwóch wariantach smakowych do wyboru: z jagodami i czarną porzeczką lub z mango i wanilią. Ofertę wzbogaci także napój jogurtowy BIO Lassi (2,99 zł/ 250 g/1 opak.) z dodatkiem przecieru z malin lub z mango z upraw ekologicznych. Na drugie śniadanie sprawdzą się z pewnością pożywne kanapki, przygotowane z chleba żytniego BIO (5,99 zł/500 g/1 opak.) oraz BIO szynki Dulano w wersji suszonej (8,99 zł/80 g/1 opak.) lub pieczonej (9,99 zł/ 100 g/1 opak.). Natomiast dla miłośników wegetariańskich dodatków Lidl przygotował naturalny lub wędzony żółty ser bez laktozy BIO Wiesentaler (4,99 zł/200 g/1 opak.).

Lunch w stylu BIO
Podczas Tygodnia BIO na półkach Lidla znajdą się także produkty niezbędne do przygotowania pożywnych obiadów, lekkich sałatek i zdrowych deserów. Do BIO spaghetti – włoskiego makaronu z pszenicy durum (3,29 zł/500 g/1 opak.) na pewno sprawdzi się BIO sos pomidorowy (4,99 zł/350 g/1 opak.) w wersji z dodatkiem papryczki chilli, z warzywami i ziołami lub nasionami soi. Z kolei jeśli masz ochotę na świeżą sałatkę, Lidl poleca wybornego wędzonego BIO łososia atlantyckiego (9,99 zł/100 g/1 opak.) oraz, jako dressing, tłoczony na zimno BIO olej lniany (9,99 zł/250 g/1 szt.) – nowość w Lidlu. To nie wszystko, absolutnym hitem oferty jest kanadyjski syrop klonowy BIO marki Maribel (12,99 zł/ 250 ml/1 szt.), dzięki któremu deser nabierze niepowtarzalnego smaku i charakteru. Natomiast kokosowego aromatu domowym wypiekom doda ekologiczny olej kokosowy z pierwszego tłoczenia marki Vita D’or (9,99 zł/200 ml/1 opak.).

Już od 6 lutego wszyscy miłośnicy zdrowej i naturalnej kuchni znajdą w najnowszej ofercie Lidl szereg produktów BIO w atrakcyjnych cenach.

Fot. Lidl Polska
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat