W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Smakowita kanapka

Opublikowano: 2017-11-14
Smakowita kanapka z serkiem Hochland.
Hochland Kanapkowy ze szczypiorkiem znajdziemy w przepisie na smakowitą kanapkę Pauliny z bloga Smakowity Kąsek.

Kremowy serek twarogowy, pyszna dynia hokkaido, chorizo, świeży szpinak i cebula to połączenie pełne charakteru.

Autorka przepisu: Paulina Hofman / BLOG Smakowity Kąsek
Składniki: 4 kromki jasnego pieczywa/ciabatty, 1 kremowy serek twarogowy Hochland Kanapkowy ze szczypiorkiem, 4 plastry dyni hokkaido, 70 g chorizo w plasterkach, ½ czerwonej cebuli, 70 g świeżego szpinaku, czerwony pieprz/pieprz młotkowany w młynku czarny, 50g pestek z dyni.
Sposób przygotowania:
Przygotowanie dyni: 1 dynia hokkaido, oliwa, sól, pieprz, tymianek cytrynowy
Dynię kroimy na pół, wydrążamy z niej miąższ i pestki. Dynię kroimy w plastry. Układamy w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy solą, pieprzem i tymiankiem cytrynowym. Skrapiamy dynię oliwą. Pieczemy ją ok. 15-20 minut w 180 stopniach.
Przygotowanie kanapki:
Kromki pieczywa smarujemy kremowym serkiem twarogowym ze szczypiorkiem. Układamy na wierzchu szpinak, plastry chorizo, plastry/kawałki dyni i krążki pociętej cebuli. Na samym końcu doprawiamy kanapkę świeżo mielonym pieprzem i posypujemy pestkami dyni.

Fot. Hochland
Informacja prasowa




Społeczność
Reklama