Śniadanie na zdrowie

Przepis na omlet.
Codzienne śniadania stały się zbyt monotonne, a ich przygotowywanie nie sprawia Ci już przyjemności?

Kuchenne eksperymenty z rana mogą nie okazać się dobrym pomysłem, dlatego warto modyfikować klasyczne przepisy, które nigdy nie zawodzą! Sprawdź nasz pomysł na pożywne, bezmięsne śniadanie z lekkimi dodatkami i ciesz się smakiem omleta w nowej odsłonie.

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 łyżka masła
  • 1 pomidor
  • 4 plastry wegetariańskie z papryką VeggieDay
  • 100 g żółtego sera, np. Cheddar
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • Sól i pieprz do smaku


Przygotowanie:

  1. Pomidora sparz i obierz ze skórki. Plastry wegetariańskie z papryką VeggieDay i pomidora pokrój w kostkę, a ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  2. Jajka wbij do miski, dodaj sól i pieprz do smaku i ubijaj trzepaczką, aż białka i żółtka dokładnie się połączą.
  3. Rozgrzej patelnię o nieprzywierającej powłoce, dodaj masło i poczekaj, aż się roztopi. Na patelnię wlej masę jajeczną.
  4. Gdy omlet będzie już lekko ścięty od spodu, wierzch posyp pokrojonymi w kostkę plastrami VeggieDay, pomidorem i startym serem (pozostaw odrobinę sera do ozdobienia startego sera. Po minucie złóż omlet na pół i podsmażaj dalej przez ok. 1-2 minuty.
  5. Przewróć omlet aby zarumienił się po drugiej stronie.
  6. Gotowy omlet przełóż na talerz, posyp pozostałym startym serem i posiekanym szczypiorkiem.


Fot. VeggieDay
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat