Spaghetti z buraka czerwonego z pesto z rukoli

Przepis na spaghetti z buraka czerwonego z pesto z rukoli.
Przepis na spaghetti z buraka czerwonego Fit&Easy z pesto z rukoli.

Składniki:

  • 1 opakowanie Spaghetti z buraka Fit&Easy
  • 100 g rukoli
  • 60 ml oleju rzepakowego
  • 40 g łuskanych ziaren słonecznika
  • 1 ząbek  czosnku
  • Sól i pieprz do smaku
  • Wiórki sera do dekoracji np. mozzarelli


Sposób przygotowania:
Rukolę poddusić na patelni pod przykryciem na niewielkiej ilości oleju. Ostudzoną rukolę zblendować razem z olejem rzepakowym i ziarnami słonecznika. Dodać wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku, a następnie przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Spaghetti z buraka smażyć na patelni pod przykryciem na niewielkiej ilości oleju do  momentu uzyskania preferowanej miękkości. Buraka wyłożyć na talerz, polać pesto i posypać wiórkami mozzarelli.

Fot. Fit&Easy
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat