Sposób na smaczniejsze potrawy z grilla?

Pikantne skrzydełka z grilla - przepis kulinarny.
Każdy z nas z niecierpliwością czeka na wymarzonego w tym roku grilla. Szykując się do niego, pamiętajmy o podstawowych zasadach!

Po pierwsze – przed jedzeniem umyj ręce, przez minimum 30 sekund, po drugie – postaraj się grillować z najbliższymi, z którymi mieszkasz albo przebywasz na co dzień, a po trzecie – pamiętaj, że z ketchupem Kotlin każde jedzenie smakuje lepiej!

Sytuacja, w której się wszyscy znaleźliśmy z dnia na dzień się zmienia… Każdy z nas stara się dostosować do nowej rzeczywistości. Dlatego sezon grillowy musieliśmy rozpocząć nieco później. Po długim czasie w domowej izolacji, powoli wracamy do spędzania czasu na świeżym powietrzu i planujemy pierwsze spotkania przy ruszcie. Ciesząc się z tak długo wyczekiwanych chwil na łonie natury, nie możemy jednak zapomnieć o tym, co najważniejsze – o bezpieczeństwie, które wciąż powinno być naszym priorytetem. Pamiętajmy o nim, planując grillowanie.

Pikantne skrzydełka z grilla

  • Czas przygotowania: 45 min + 1 godzina w lodówce
  • Ilość porcji: 4

Składniki:

  • 5 łyżek keczupu KOTLIN pikantnego
  • 16 skrzydełek kurczaka
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka soli


Skrzydełka myjemy i odcinamy lotki – czyli ich końce. Mieszamy jogurt z musztardą, keczupem Kotlin, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, papryką ostrą i słodką oraz solą. W powstałej marynacie zanurzamy skrzydełka. Odstawiamy na ok. 1 godzinę do lodówki. Następnie grillujemy ok. 35 minut na mocno rozgrzanym grillu, co kilka minut odwracając skrzydełka na drugą stronę.

Fot. Kotlin
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat