Stabilność, lekkość i amortyzacja

ASICS wprowadza nową odsłonę butów biegowych GEL-KAYANO 29.
Marka ASICS wprowadza na rynek nową odsłonę kultowych biegówek GEL-KAYANO 29. Celem japońskich designerów było stworzenia wysokiej jakości butów stabilizujących, zapewniających maksymalną amortyzację, lekkość oraz energię podczas biegu.

Dzięki zaawansowanej technologii, najnowszy model KAYANO jest o 10 gramów lżejszy od poprzednika. Zapewnia również więcej energii dzięki dodatkowej amortyzacji FF BLAST PLUS w górnej warstwie podeszwy środkowej.

Ponadto, podeszwa środkowa buta została uzupełniona o technologię LITETRUSS, która poprawia jego stabilność. Ta nowa funkcja zapewnia maksymalną ochronę zarówno podczas długich treningów, jak i maratonów. Model posiada również niskoprofilowy, zewnętrzny zapiętek, który wygodnie podpiera stopę, gwarantując zaawansowane wsparcie dla jej tylnej części.

W celu zapewnienia oddychalności i komfortowego dopasowania, GEL-KAYANO 29 posiada specjalnie zaprojektowaną, rozciągliwą cholewkę, wykonaną z podtrzymującego materiału wierzchniego, który redukuje potrzebę korzystania z tradycyjnych nakładek.

Nasz cały zespół jest bardzo dumny z tych butów, które cieszą się reputacją lidera w zakresie stabilności. Dzięki zaangażowaniu i zastosowanym innowacjom, nieustannie ulepszamy ten produkt. Staramy się wesprzeć każdego w doświadczaniu pozytywnej mocy sportu na ciele oraz umyśle, dlatego bez wątpienia GEL-KAYANO 29 jest jednym z najlepszych partnerów treningowych. Energetyzujące wrażenia z biegania mają pomóc wszystkim użytkownikom w osiągnięciu zdrowego umysłu w zdrowym ciele w myśl naszej założycielskiej filozofii – powiedziała Linda van Aken, wiceprezes Running&SportStyle w ASICS EMEA.

Model ASICS GEL-KAYANO 29 będzie dostępny w odsłonie damskiej i męskiej od 29 lipca br.

Fot. ASICS
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat