Strrrrasznie smaczne przysmaki
Koniec października zbliża się wielkimi krokami, a wraz z nim miłośnicy imprez tematycznych coraz więcej czasu poświęcają na przygotowania do Halloween. Wszystko musi być przecież dopięte na ostatni guzik – dekoracje, przebrania, a także – co równie ważne – dania inspirowane mrocznymi motywami lub nawiązujące do charakterystycznych symboli z popularnych filmów grozy.
Kanapki Halloween
Składniki:
- szynka biebrzówka Masarnia u Józefa JBB
- żółty ser
- masło lub serek śmietankowy
- chleb tostowy
- pomidorki koktajlowe
- prażone pestki z dyni
Sposób przygotowania:
- Zacznij od chleba – możesz go przypiec w tosterze, a następnie posmarować masłem lub serkiem śmietankowym.
- Na chleb połóż plasterki szynki.
- Kolejną warstwą będzie ser, w którym należy wyciąć nożem oczy, nos i buzię. Małe kółeczka możesz zrobić za pomocą słomki do napojów.
- Oczy lub nos możesz dodatkowo wykonać z pomidorka koktajlowego lub prażonych pestek dyni, które również idealnie nadają się do stworzenia brwi.
Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa