Strrrrasznie smaczne przysmaki

Halloween z JBB - przepis kulinarny.
Koniec października zbliża się wielkimi krokami, a wraz z nim miłośnicy imprez tematycznych coraz więcej czasu poświęcają na przygotowania do Halloween. Wszystko musi być przecież dopięte na ostatni guzik – dekoracje, przebrania, a także – co równie ważne – dania inspirowane mrocznymi motywami lub nawiązujące do charakterystycznych symboli z popularnych filmów grozy.

Kanapki Halloween

Składniki:

  • szynka biebrzówka Masarnia u Józefa JBB
  • żółty ser
  • masło lub serek śmietankowy
  • chleb tostowy
  • pomidorki koktajlowe
  • prażone pestki z dyni

Sposób przygotowania:

  1. Zacznij od chleba – możesz go przypiec w tosterze, a następnie posmarować masłem lub serkiem śmietankowym.
  2. Na chleb połóż plasterki szynki.
  3. Kolejną warstwą będzie ser, w którym należy wyciąć nożem oczy, nos i buzię. Małe kółeczka możesz zrobić za pomocą słomki do napojów.
  4. Oczy lub nos możesz dodatkowo wykonać z pomidorka koktajlowego lub prażonych pestek dyni, które również idealnie nadają się do stworzenia brwi.

Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat