Superprzepisy z superfoods

Superprzepisy z superfoods dzieki marce Zdrowe Pola.
Superfoods najczęściej wykorzystywane są w przygotowywaniu koktajli lub dodawane do owsianek, ale świetnie sprawdzają się także w zdrowych wypiekach.

Dodanie Pyłku Kwiatowego Zdrowe Pola do chlebka bananowego podkręci jego smak, a dzięki Czerwonemu Burakowi Zdrowe Pola domowe batony muesli będą miały piękny kolor i niezwykły aromat.

Chlebek bananowy z Pyłkiem Kwiatowym Zdrowe Pola

Składniki:

  • 4 bardzo dojrzałe banany
  • 1 jajko
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 0,5 szklanki pestek dyni
  • 0,5 szklanki drobno pokrojonych orzechów włoskich
  • 1 szklanka oleju kokosowego
  • 4 łyżeczki ksylitolu
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki Pyłku Kwiatowego Zdrowe Pola


Dojrzałe banany pokrój i rozgnieć widelcem. Nie musisz ich rozdrabniać na gładką masę. Jeśli zostawisz większe kawałki smak bananów będzie bardziej wyczuwalny. Dodawaj po kolei: jajko, mąkę, orzechy, proszek do pieczenia, pyłek kwiatowy, ksylitol i cynamon. Na koniec wlej delikatnie podgrzany olej kokosowy i wymieszaj łopatką. Gotową masę przelej do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Batony muesli z Czerwonym Burakiem Zdrowe Pola

Składniki:

  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 0,5 szklanki suszonej żurawiny
  • 0,5 szklanki pestek dyni
  • 0,5 szklanki prażonego słonecznika
  • 2 łyżki Czerwonego Buraka Zdrowe Pola
  • 3 białka jajka kurzego
  • 1 całe jajko
  • 4 łyżki syropu z agawy lub miodu


Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Wyłóż gotową masę na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Równomiernie rozprowadź masę formując prostokąt. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.

Pyłek Kwiatowy, Zdrowe Pola, 200g/21,99 zł
Czerwony Burak, Zdrowe Pola, 200g/9,99 zł

Fot. Zdrowe Pola
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat