Świąteczne inspiracje kulinarne

Pierogi z omastą z kiszki ziemniaczanej Gzella - przepis kulinarny.
Sokołów inspiruje do przygotowania potraw, które zachwycą gości znakomitym smakiem i efektowną prezentacją.

Pierogi z omastą z kiszki ziemniaczanej Gzella

Składniki:

  • Kiszka ziemniaczana Gzella 1 opakowanie
  • Ciasto na pierogi
  • Cebula 1 szt.
  • Olej 20 ml
  • Natka pietruszki
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie:

  1. Omasta: Cebulę posiekać w kostkę, następnie zeszklić ją na patelni. Dodać sól i pieprz. Posiekać natkę pietruszki. Kiszkę wyjąć z osłonki, przełożyć do miski. Dodać zeszkloną cebulę, natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać.
  2. Ciasto starannie rozwałkować na cienki placek. Uformować pierogi z przygotowanym wcześniej farszem. Zagotować wodę, posolić. Do wody wrzucić pierogi. Gotować do wypłynięcia pierogów na powierzchnię wody. Odcedzić.
  3. Podawać ze smażoną cebulką.

Fot. SOKOŁÓW
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat