Świąteczne inspiracje kulinarne
Sokołów inspiruje do przygotowania potraw, które zachwycą gości znakomitym smakiem i efektowną prezentacją.
Pierogi z omastą z kiszki ziemniaczanej Gzella
Składniki:
- Kiszka ziemniaczana Gzella 1 opakowanie
- Ciasto na pierogi
- Cebula 1 szt.
- Olej 20 ml
- Natka pietruszki
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie:
- Omasta: Cebulę posiekać w kostkę, następnie zeszklić ją na patelni. Dodać sól i pieprz. Posiekać natkę pietruszki. Kiszkę wyjąć z osłonki, przełożyć do miski. Dodać zeszkloną cebulę, natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać.
- Ciasto starannie rozwałkować na cienki placek. Uformować pierogi z przygotowanym wcześniej farszem. Zagotować wodę, posolić. Do wody wrzucić pierogi. Gotować do wypłynięcia pierogów na powierzchnię wody. Odcedzić.
- Podawać ze smażoną cebulką.
Fot. SOKOŁÓW
Informacja prasowa