Święta za rogiem?

Pasztet pieczony w cieście francuskim - przepis kulinarny.
Choć odliczanie do Świąt Bożego Narodzenia rozpoczyna się już w połowie listopada, wiele z nas przygotowania do Wigilii odkłada na ostatnią chwilę.

Jeśli zabrakło Ci czasu na kilkudniowe przyrządzenie wymagających posiłków, sprawdź przepisy, z którymi uporasz się w ciągu jednego dnia! Dzięki nim na Twoim stole nie zabraknie ani aromatycznych krokietów ani przepysznych pierogów!

Pasztet pieczony w cieście francuskim

Składniki:

  • Pasztet pieczony JBB Bałdyga
  • Cebula
  • Czosnek
  • Ciasto francuskie
  • Jajko

Sposób przygotowania:
Podsmaż cebulę z czosnkiem. Dodaj pasztet. Wszystko razem zasmaż i rozdrobnij. Przestudzony farsz rozsmaruj na płacie ciasta francuskiego, następnie zwiń w roladę. Pokrój na ok. 2 cm paszteciki. Paszteciki ułóż na papierze do pieczenia, posmaruj rozmąconym jajkiem i piecz w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 stopni ok. 30 minut.

Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat