Zwłaszcza, że z naszymi przepisami poradzi sobie nawet początkujący adept sztuki kucharskiej. Uwielbiamy niespodzianki, więc tym razem nie będziemy opierać się na tradycyjnych daniach. Zabierz mamę w podróż dookoła świata!
Sombrero może się przydać, ale nie jest konieczne. Potrawy kuchni meksykańskiej są wystarczająco kolorowe i wyraziste, by wprowadzić was w znakomity, odświętny nastrój. Zaproponuj mamie udział w wielobarwnej i, co najważniejsze, smakowitej fieście!
Kuchnia meksykańska to kuchnia z tradycjami, choć w dużej mierze odmiennymi od naszego klasycznego rosołu i schabowego. Mnóstwo w niej wyrazistych składników i przypraw, zwłaszcza chili. Fasola to element obowiązkowy wielu potraw. Myśląc o kulinariach tego rejonu świata, w pierwszej kolejności widzimy apetyczne tortille, burritos i chili con carne. Całkiem słusznie, bo tymi daniami Meksyk zdobył serca smakoszy na całym świecie. Często pikantne, zawsze kolorowe i aromatyczne. Trudno przejść obok nich obojętnie. Choć wiele potraw kojarzy się obecnie z kuchnią uliczną, ich domowe wersje śmiało można przygotować na szczególną okazję. Zaskocz mamę w dniu jej święta jeszcze bardziej i tym razem pomiń te sztandarowe przepisy. Ryba w kukurydzianych liściach to potrawa, która zachwyca samym wyglądem. Skrywa w sobie najlepsze, najbardziej charakterystyczne przyprawy kuchni meksykańskiej. Wspólnie odkryjecie bogactwo ich smaku!
Ryba w kukurydzianych liściach
Składniki:
Sposób przygotowania:
Fot. Knorr
Informacja prasowa