Świętuj Dzień Czekolady z marką E.Wedel

Wedlowska czekolada - wysoka jakość i dbałość o szczegóły.
Pomimo faktu, że kakaowce jako pierwsi zaczęli uprawiać Majowie, przez wieki czekolada była przede wszystkim pitna.

Dopiero Europejczycy wymyślili jej nowy format, zamykając głęboki, czekolady smak w tabliczce, po którą tak chętnie dziś sięgamy. Proces ten opanowała do perfekcji marka E.Wedel, która 4 września obchodzi Dzień Czekolady.

E.Wedel od 1851 roku podziwiany jest za kunszt tworzenia najlepszej jakości czekolady. Jako najsilniejsza marka w Polsce dba o promocję czekolady i unikalnego procesu jej powstawania. Tak skomplikowanego, jak fascynującego – pełnego niuansów i ciekawostek. Aby pielęgnować historię i tradycję zapoczątkowaną przez rodzinę Wedlów, 4 września marka świętuje Dzień Czekolady, który w tym roku poświęcony jest tabliczkom E.Wedel.

Czekolady E. Wedel
Proces powstawania oryginalnej wedlowskiej czekolady rozpoczyna się już w Ghanie. Tam, wyselekcjonowane ziarno kakaowca ulega procesom: fermentacji, suszenia na słońcu, i prażenia, by następnie zostać zapakowane i przetransportowane do fabryki E.Wedel. W wyniku precyzyjnego prowadzenia kolejnych etapów produkcji, m.in. konszowania czy temperowania, czekolada zyskuje głęboki, zrównoważony smak, równomiernie rozpływa się w ustach, błyszczy  i łamie się z charakterystycznym trzaskiem.

Unikalny proces obrazuje infografika, która zdradza tajemnice przyjemności smaku, od lat dostarczanej konsumentom przez E.Wedel.

Jak powstaje czekolada

Fot. E.Wedel
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat