Świętujmy Dzień Zdrowego Śniadania!

Opublikowano: 2019-11-05
BABY DUTCH Z MIODOKÓŁKAMI - przepis kulinarny.
Polska od zawsze słynęła ze zbóż i to właśnie z nich można przygotować rozmaite i smaczne śniadania, które zagwarantują nam znakomity start! Poznaj pomysły od Lubelli na pyszne, zbożowe śniadania.

BABY DUTCH Z MIODOKÓŁKAMI (3 PORCJE)

Składniki (na trzy patelnie o średnicy około 14-16 cm lub jedną około 28-30 cm):

  • Szklanka Mąki Wrocławskiej Lubella
  • 3/4 szklanki mleka
  • 4 jajka
  • szczypta soli
  • łyżeczka oleju

Dodatki:

  • 150 g płatków Lubella Miodokółka
  • mały jogurt naturalny

Wykonanie:

  1. Patelnię, w której można piec (np. żeliwną), wkładamy do piekarnika i nagrzewamy  do 200 stopni.
  2. Składniki na masę dokładnie mieszamy, aby nie było grudek.
  3. Rozgrzaną patelnię wyjmujemy i smarujemy olejem. Najlepiej rozprowadzić go pędzelkiem po całym naczyniu.
  4. Na natłuszczoną patelnię wylewamy masę naleśnikową i od razu wkładamy do piekarnika.
  5. Pieczemy około 20-25 minut.
  6. Gotowy naleśnik podajemy na ciepło z jogurtem i płatkami.

Fot. Lubella
Informacja prasowa




Społeczność
Reklama


 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
gggasd