Zioła kuchenne, zwłaszcza te świeże, są nie tylko smakowitym dodatkiem, ale również bogatym źródłem wielu cennych witamin i minerałów, dlatego warto stosować je urozmaicając codzienne posiłki. Dzięki nożyczkom do ziół Fiskars wzbogacenie potraw świeżymi ziołami stanie się niezwykle proste i zajmie nam zaledwie kilka chwil.
Linia nożyczek Classic to klasyczne pomarańczowe nożyczki, cieszące się niezwykłą popularnością od ponad czterdziestu pięciu lat. Ich ostrza wykonano z wysokiej jakości stali bezniklowej, a rękojeść zaprojektowano tak, by zapewnić dużą przestrzeń dla palców i pewny chwyt podczas pracy. Zastosowanie takiego rozwiązania sprawia, że siła nacisku rozprowadzana jest równomiernie, zapobiegając zmęczeniu i dając poczucie komfortu. W bogatej ofercie Fiskars znajdziemy między innymi nożyczki kuchenne, które sprawdzą się nie tylko podczas przecinania opakowań produktów spożywczych. Ten model nożyczek doskonale poradzi sobie również z cięciem warzyw i ziół.
Przygotowanie szczypiorku do twarożku na śniadanie, koperku do sałatki czy kolendry jako dodatku do ulubionej azjatyckiej potrawy stanie się jeszcze łatwiejsze i zajmie mniej czasu dzięki nożyczkom z ząbkowanym ostrzem. Dostępny jest także specjalny model, zaprojektowany z myślą
o osobach leworęcznych.
Inną, ciekawą pozycją w ofercie nożyczek Fiskars są nożyczki kuchenne wieloczynnościowe Softouch® z linii Functional Form. Rękojeść pokryto miękką, antypoślizgową okładziną, co gwarantuje pewny chwyt i komfort podczas cięcia. Ciekawe rozwiązanie stanowi wbudowany w rękojeści uchwyt
do odkręcania korków od butelek.
Orientacyjne ceny detaliczne:
Fot. Fiskars
IP