Sylwestrowa tortilla

Tortilla ze szpinakiem i serem ricotta - przepis kulinarny.
Poniżej serwujemy przepis na proste, ale jakże smakowite danie!

Tortilla ze szpinakiem i serem ricotta

Składniki:

  • schab w przyprawach (np. Schabówka w przyprawach od JBB)
  • 2 gotowe tortille (pełnoziarniste lub pszenne)
  • 250 g szpinaku
  • 100 g ricotty
  • 2-3 ząbki czosnku
  • masło klarowane
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania:
Szpinak podsmaż na maśle wraz z posiekanym czosnkiem. Dopraw go do smaku solą i pieprzem. Następnie przestudzony farsz wymieszaj z ricottą, wyłóż na tortillę. Na całość nałóż plastry wędliny i zawiń w rulon. Zapiecz w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez około 15 minut. Podawaj pokrojone w kawałki.

Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat