Sylwestrowe przekąski w zdrowym stylu

Przepis na sylwestrowe przekąski w zdrowym stylu.
Ostatni dzień w roku coraz bliżej, a Ty nie masz ułożonego menu na sylwestrową domówkę?

Pamiętaj, że to ważny element każdej imprezy, dlatego świetnym pomysłem będzie jeśli każdy z Twoich znajomych przygotuje coś specjalnego na tę wyjątkową noc. My podpowiadamy Ci jak łatwo przyrządzić pyszne i zdrowe mini roladki z tortilli z plastrami wegeteriańskimi VeggieDay i szpinakiem, które zachwycą wszystkich. Smacznego!

Składniki:

  • 2 pszenne tortille
  • 250 g świeżego szpinaku
  • 100 g twarożku do smarowania
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 plastry wegetariańskie z brokułami VeggieDay
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, świeżo mielony pieprz, gałka muszkatołowa


Przygotowanie:

  1. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek. Dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
  2. Dodaj szpinak i duś na małym ogniu przez ok. 5 minut.
  3. Patelnię zdejmij z ognia. Szpinak dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Pozostaw do przestudzenia.
  4. Na tortilli rozsmaruj twarożek, nałóż szpinak z patelni, następnie ułóż plaster wegetariański z brokułami VeggieDay.
  5. Tortillę zwiń w roladę i owiń folią spożywczą. Odstaw do lodówki na min. 2 godziny. Przed podaniem, tortillę pokrój w 3 cm roladki.


Fot. VeggieDay
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat