Sylwestrowy półmisek wędlin

Koktajlowy półmisek wędlin z dodatkami - przepis.
Sylwestrowy jadłospis powinien być urozmaicony, aby było w czym wybierać. Świetnie sprawdzą się przekąski na zimno, które wystarczy postawić na stole i nie musieć się martwić ciągłym pilnowaniem ich temperatury.

Z pewnością zdadzą egzamin na całą noc (o ile nie zostaną wcześniej zjedzone!).

KOKTAJLOWY PÓŁMISEK WĘDLIN Z DODATKAMI

Składniki:

  • salami mix w plastrach ZM Pekpol
  • polędwica sopocka ZM Pekpol
  • boczek w plastrach ZM Pekpol
  • jajka gotowane na twardo
  • gruszki
  • brzoskwinie
  • suszone śliwki
  • ser pleśniowy
  • oliwki
  • papryczki chili

Przygotowanie:
Stworzyć kompozycję wędlin z dodatkami. Ćwiartki ugotowanych jajek, kawałki brzoskwiń i suszone śliwki zawinąć w plastry salami, polędwicy, boczku i szynki (wcześniej np. boczek można podsmażyć na patelni do zarumienienia i podać na ciepło). Całość wyłożyć na półmisek i dodać według uznania inne dodatki takie jak ser pleśniowy, oliwki i papryczki chili.

Fot. Pekpol Ostrołęka
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat