Szaszłyki z tuńczykiem

Przepis na szaszłyki z tuńczykiem.
Przepis na szaszłyki z tuńczykiem.

Składniki na 4 osoby:

  • 3 puszki tuńczyka w sosie własnym Callipo 160 g
  • 50 g startego parmezanu
  • 2 jajka
  • ok 200 g bułki tartej
  • 8 zielonych oliwek bez pestek Serpis
  • 18 pomidorków koktajlowych lub typu cherry
  • natka pietruszki
  • oregano, sól i pieprz do smaku


Sposób przygotowania:
W naczyniu wymieszaj tuńczyka z bułką tartą, parmezanem i jajkami. Do masy dodaj pokrojone drobno oliwki i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtocz w bułce tartej i usmaż na patelni ok 3-4 minut. Gdy trochę ostygną nabij je na patyczki do szaszłyków naprzemiennie z pomidorkami. Podawaj udekorowane świeżymi ziołami.

Fot. Index Food
IP




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat