Szparaga bankietowa

Przepis na szparagę bankietową.
Przepis na fasolkę szparagową idealną na przyjęcia.

Składniki:

  • 2 kg. fasolki szparagowej,
  • 1 kg. marchewki,


Zalewa:

  • ¼ szklanki octu,
  • ¼ szklanki cukru
  • 2 łyżki soli,
  • liść laurowy,
  • ziele angielskie,
  • pieprz ziarnisty.


Fasolkę pokroić na kawałki 2 cm., lekko podgotować ok. 10 min. w 6 szklankach wody, dodać marchewkę pokrojona w plasterki, dodać ocet, cukier, sól, liść, ziele i pieprz. Zagotować 10 min. do miękkości marchewki. Gorące warzywa wkładać do słoików i obrócić do góry dnem, nie pasteryzować.

Ewelina Makoś
(ewelina.makos@dlalejdis.pl)

Fot. freepik




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat