To wielki błąd, ponieważ są niskokaloryczne, a jednocześnie bogate w witaminy oraz składniki mineralne. Dodatkową ich zaletą jest niepowtarzalny smak, dlatego nie potrzebują specjalnej oprawy, aby zabłysnąć na talerzu. Po przygotowaniu są lekko słodkie, ale z przyjemną nutą charakterystycznej goryczki. Idealnie komponują się z boczkiem, jajkami oraz z sezonowymi warzywami.
Zastanawiasz się jak je przyrządzić? Sprawdź nasz prosty i szybki przepis.
Warzywa zapiekane w piekarniku
Składniki:
Sposób przygotowania:
Odetnij twarde końcówki szparagów i pokrój na mniejsze kawałki. Kiełbasę pokrój na 2-3 centymetrowe kawałki, cukinię w talarki. Dopraw wszystkie składniki solą i pieprzem. Wszystko zgrilluj na patelni grillowej lub w piekarniku. Ułóż produkty na talerzu i udekoruj kawałkami sera typu lazur.
Smacznego!
Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa