Tutaj znaleźć można podpowiedzi jak zachęcić dzieci do jedzenia większej ilości warzyw; jak sprawić, aby świąteczne danie było nie tylko smakowite, ale też pięknie podane; co przyrządzić, by wzbogacić swoją dietę w konkretny składnik odżywczy.
To doskonały i praktyczny kulinarny poradnik gotowania dla każdego!
Rolada szpinakowa z warzywami
Składniki:
Przygotowanie:
Rozmrożony szpinak miksujemy ze śmietanką i jajkami na gładki mus. Dodajemy mąkę oraz sól i ponownie miksujemy. Masę szpinakową rozprowadzamy na dużej blasze wyłożonej pergaminem i pieczemy 10 minut w 180℃. Serek śmietankowy doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Dodajemy osączone z zalewy groszek i kukurydzę i mieszamy ponownie. Na upieczony i wystudzony blat szpinakowy wykładamy serek z warzywami. Na wierzchu rozsypujemy osączone z zalewy i wypłukane buraczki. Zwijamy roladę i schładzamy. Kroimy przed podaniem.
Fot. Bonduelle
Informacja prasowa