Tarta jagodowa

Przepis na tartę jagodową.
Przepis na pyszną jagodową tartę.

Składniki:

  • 100 g. masła,
  • 150 g. cukru,
  • 1 opakowanie cukru waniliowego,
  • 1 torebka startej skórki cytrynowej,
  • 3 jajka,
  • 200 g. mąki pszennej,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 300 g.  borówek.


Utrzeć masło na puszystą masę, dodając cukier, cukier waniliowy i startą skórką cytrynową. Masę miksować dodając jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i krótko zmiksować na średnich obrotach z kremem jajecznym. Przygotowaną formę napełnić ciastem, posypać jagodami. Przez 35 min. w temp. 180 * C. Upieczoną i ostudzoną tarte posypać cukrem pudrem.

Ewelina Makoś
(ewelina.makos@dlalejdis.pl)

Fot. freepik




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat