W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Tartaletki z pikantnymi pastami

Opublikowano: 2012-10-03
Przepis na tartaletki z pikantnymi pastami.
Czas przygotowania: 30 minut; Porcja dla 10 osób

Składniki:

  • 25 dag kruchych babeczek
  • 25 dag mielonego twarożku
  • 25 dag fety kanapkowej
  • 25 dag rokpola
  • 15 dag tuńczyka z puszki
  • 2 połówki marynowanej papryki
  • Cebula
  • Ogórek małosolny
  • ½ szklanki jogurtu naturalnego
  • 3-4 łyżki posiekanych ziół
  • 2-3 ząbki czosnku
  • Łyżeczka pasty paprykowej
  • Sok z cytryny
  • Pieprz
  • sól


Tartaletki z pastą z tuńczyka
Na pastę tuńczykową zmiksować twaróg z tuńczykiem osączonym z puszki oraz drobno posiekaną cebulą i kilkoma łyżkami jogurtu naturalnego. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Gotową pastą napełnić korpusy babeczek, ustawić na tacy i dowolnie udekorować.

Tartaletki z pastą ziołową
Na pastę ziołową zmiksować rokpol z posiekanymi ziołami, startym na tarce ogórkiem i kilkoma łyżkami jogurtu. Doprawić czosnkiem i pieprzem. Gotową pastą wypełnić babeczki.

Tartaletki z pastą paprykową
Na pastę paprykową zmiksować fetę z marynowaną papryką. Doprawić gotową pastą paprykową i pieprzem. Tak przygotowaną pastą wypełnić babeczki.

Natalia Jabłońska
(natalia.jablonska@dlalejdis.pl)

Fot. sxc.hu




Polecane
Społeczność
NK