Zasmakować w tych specjałach możesz dzięki ofercie Drosedu. Znajdziesz w niej pasztety, zachwycające swoim smakiem miłośników tradycyjnych pâté oraz wyborną gęś owsianą, doskonałą nie tylko na wyjątkowe okazje.
Kuchnia francuska to bogactwo smaków i aromatów. Każdy z regionów tego kraju odznacza się charakterystycznymi, niepowtarzalnymi specjałami. Na całym świecie znane są w szczególności francuskie sery, wina oraz mięsa i wędliny. Podejście Francuzów do jedzenia sprawiło, że osiągnęli mistrzostwo smaku, ceniąc jakość i stosując zasadę, że każde danie musi być ucztą dla zmysłów.
Gdy mowa o Francji, na stole nie może zabraknąć francuskich pasztetów. Charakteryzują się nie tylko bogactwem składników, ale też mnogością sposobów przygotowywania. Te z oferty Drosed zachwycają jakością, konsystencją i smakiem. Miłośnicy tradycyjnych francuskich pâté powinni posmakować Pasztetu francuskiego z zielonym pieprzem od Drosed. Wyjątkowym walorem tego pâté jest niezwykle kremowa i jedwabista struktura oraz pikantny smak. Jego karbowany, półkolisty kształt i posypka z zielonego pieprzu sprawiają, że świetnie prezentuje się na stole. Doskonale komponuje się z tradycyjnym pieczywem jak i francuską bagietką.
Pasztet Francuski drobiowo-wieprzowy z serii Kanapki Świata to propozycja pâté w aluminiowym kubeczku. Łączy w sobie intensywny smak z charakterystyczną, lekką konsystencją, wzbogaconą o delikatne kawałki podrobów. Wyrafinowany, wyjątkowy smak tego pasztetu w połączeniu z pieczywem i warzywami niejedno śniadanie zamieni w prawdziwą francuską ucztę. Do tego poręczne opakowanie pozwala cieszyć się nim w dowolnym momencie i miejscu – także na łonie natury.
Do menu Francuzów, obok pasztetów, na stałe wpisała się również gęsina - doceniana przez koneserów wykwintnego smaku. Także w Polsce przeżywa obecnie prawdziwy renesans. Polska młoda gęś owsiana z oferty Drosed przypadnie do gustu nawet rodowitym Francuzom. Zachwyca wyrazistym smakiem i delikatnością. Po upieczeniu jest krucha i soczysta, a przy tym niezwykle aromatyczna. Dzięki specjalnemu sposobowi chowu i karmienia, odznacza się też wysoką zawartością witaminy
A i E, witamin z grupy B, minerałów, takich jak żelazo, wapń i fosfor oraz pełnowartościowego białka.
Na ciepłe dni Drosed wszystkim miłośnikom kruchej i delikatnej gęsiny poleca wykwintną gęś w galarecie.
Fot. Grupa DROSED
IP