Tosty Francuskie na słodko

Przepis na Tosty Francuskie na słodko.
Przepis na słodką wersję tostów francuskich.

Składniki:

  • kromki chleba tostowego, pszennego, chałki, bułki lub bułki paryskiej
  • 2 jajka
  • 80ml mleka
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • masło i olej do smażenia


Dodatki:

  • cukier wymieszany z cynamonem, cukier puder, owoce, sos owocowy, czekoladowy, jogurt, syrop klonowy, z agawy, miód itp.


Sposób przygotowania:

  1. W głębokim talerzu roztłuc widelcem jajka z mlekiem i cukrem waniliowym.
  2. Na patelni rozgrzać 3 łyżki masła z łyżką oleju.
  3. W tym czasie namoczyć kromkę w mleku z jajkiem.
  4. Kromki smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na średniej mocy palnika, na złoty kolor z obu stron. Wykonujemy tą czynność kilkukrotnie, w zależności ile zamierzamy skonsumować tostów. Podawać na ciepło z dodatkami.


Życzę Smacznego!

Angelika Kwaśna
(angelika.kwasna@dlalejdis.pl)

Fot. Zdjęcie własne




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat