Tradycyjne śląskie wuszty i krupnioki na ruszt i fojera

Grillowe propozycje na majówkę.
Grillowanie to od lat ukochana przez Polaków forma spędzania majówki. Rusztu i grilla co roku regularnie używa ok. 75% dorosłych rodaków. Co lubią na nich piec? Przede wszystkim dobrej jakości kiełbasę i kaszankę. Bogaty wybór tych wyrobów znajdą w tegorocznej ofercie grillowej Madej Wróbel, rodzinnej firmy z samego serca Śląska.

Madej Wróbel na grilla w śląskim duchu przygotował nowe, pyszne i autentyczne wuszty (czyli kiełbasy) oraz krupnioki. Wśród nich uwagę zwraca nagrodzona certyfikatem jakości „Doceń polskie” Kiełbasa Ślōnsko ze Śląska, a także Krupnioki Śląskie ze znakiem „Chronione Oznaczenie Geograficzne”. Laury te otrzymały za wysoką jakość, wyjątkowy smak, tradycyjny sposób przyrządzania i ściśle przestrzegany proces produkcji.  

Madej Wróbel do swoich wyrobów nie żałuje najlepszego mięsa i przypraw; do wyrobu kiełbas używa też wyłącznie naturalnych osłonek. Każdy – czy to chop, czy dziołcha, frelka czy karlus, a może nawet i bajtel – doceni richtig Ślōnskie, fest doprawione i fest uwarzone na fojerze wyndliny od Madej Wróbel. Bo jedzenie ma sprawiać przyjemność i łączyć ludzi. A gdzie jest do tego lepsza okazja niż przy grillu albo ognisku, na świeżym powietrzu i w dobrym towarzystwie?

Ambasadorem grillowych produktów Madej Wróbel jest Adam Borowicz – Ślązak z krwi i kości oraz pasjonat gotowania. W tegorocznej kampanii grillowej Adam przygotował coś specjalnego. Każdy, kto  kupi jeden dowolny produkt Madej Wróbel w opakowaniu promocyjnym, zachowa paragon i zarejestruje się na stronie www.grillchill.pl, może co tydzień wygrać warsztaty kulinarne z Adamem i podpatrzeć jego mistrzowskie sztuczki nie tylko przy grillu.

Producent: Madej Wróbel

Produkty: wszystkie zapakowano w najbezpieczniejszej i przedłużającej świeżość atmosferze ochronnej

  • Oryginalna Kiełbasa Ślōnsko ze Śląska zawiera aż 90% średnio rozdrobnionego mięsa wieprzowego, fest przyprawionego mieszanką z gorczycą i grubo mielonym pieprzem. Znakomicie smakuje na zimno i ciepło. Waga 550g
  • Krupnioki śląskie są robione dokładnie tak jak od dziesięcioleci w województwach śląskim i opolskim, a także gminie Dziadowa Kłoda (stąd certyfikat Chronionego Oznaczenia Geograficznego) – z kaszy jęczmiennej i wieprzowych podrobów. Waga ok. 600g

To je Ślōnsk

  • Wędzona i parzona Śląska na grilla jest świetna do pieczenia nad ogniskiem – ma niezwykle apetyczną, kruchą i chrupiącą skórkę, zniewala także aromatem.  Waga ok. 600g
  • Kiełbasa ze świniobicia to nasz HIT, którego nikt nie jest w stanie podrobić. Smakuje najlepiej po mocnym zgrillowaniu. A jak pachnie… Waga ok. 600g
  • Parzona i wędzona kiełbasa z czosnkiem niedźwiedzim zawiera aż 90% średnio rozdrobnionego mięsa wieprzowego i kusi delikatnym zapachem tej staropolskiej przyprawy. Waga ok. 600g
  • Kiełbasa chrzanowa doprawiona jest naturalnym, bardzo aromatycznym tartym chrzanem. Jej smaku po prostu nie da się zapomnieć! Waga ok. 600g
  • Klasyczna kaszanka na grilla, z tradycyjnych składników i przypraw. Idealna do pieczenia w folii. Mało kto wie, że 1 maja to Ogólnopolski Dzień Kaszanki, zatem na majówkowym grillu po prostu nie może jej zabraknąć! Waga ok. 600g

Fot. Madej Wróbel
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat