Klasyczne menu warto jednak delikatnie urozmaicać – takie wariacje mogą być miłym kulinarnym zaskoczeniem. Przygotowanie Świąt z PROSTYMI HISTORIAMI będzie niezwykle przyjemne, a wyjątkowy smak dań urzeknie gości zgromadzonych przy stole.
Klasyczne bożonarodzeniowe potrawy kojarzą się z dzieciństwem, beztroską, ciepłem domowego ogniska i tą niepowtarzalną atmosferą, na którą czeka się przez cały rok. Pierogi, ryba, kutia, barszcz czy zupa grzybowa, to dania, bez których trudno wyobrazić sobie świąteczne ucztowanie. Kuchnia jest jednak miejscem, w którym tradycja doskonale współgra z nowoczesnością, a inspiracje urozmaicają smak i nadają potrawom zupełnie nowy wymiar. Także kultowe potrawy można podać na świątecznym stole w zaskakującej i pysznej odsłonie.
Zupa Grzybowa z podgrzybkami marki PROSTE HISTORIE to aromatyczna kompozycja dorodnych polskich grzybów i warzyw. Na wigilijny stół możemy podać ją w tradycyjnej formie, albo w formie zupy krem, co z pewnością będzi miłym zaskoczeniem. Dla miłośników czerwonego barszczu idealnym dodatkiem będą oczywiście aromatyczne, dobrze doprawione Uszka z kapustą i grzybami. PROSTE HISTORIE proponują jednak, by uszka z pysznymi borowikami i kiszoną kapustą podać w nieco mniej tradycyjnej formie. Podczas Świąt na stole obowiązkowo muszą zagościć także pierogi. Pyszne Pierogi z grzybami od PROSTYCH HISTORII wypełnione są pieczarkowo-podgrzybkowym nadzieniem z dodatkiem smażonej cebulki, marchewki i pietruszki. Zachwycają niepowtarzalnym smakiem i aromatem skarbów lasu. Dzięki nowym recepturom, zachowamy unikalny smak tradycyjnych dań, jednocześnie zaskakując gości otwartością i kulinarną wyobraźnią.
Zupa grzybowa z podgrzybkami PROSTE HISTORIE 450 g, cena: 8,29 zł
Pierogi z grzybami PROSTE HISTORIE 450 g, cena: 6,39 zł
Uszka z kapustą i grzybami PROSTE HISTORIE 300 g, cena: 3,99 zł
Zobacz przepisy:
Fot. PROSTE HISTORIE
Informacja prasowa