Tradycyjnie bakaliowa Wielkanoc

Wielkanoc, czyli bakaliowe święta już wkrótce.
Zbliża się wiosna, a wraz z nią Wielkanoc. To święta, podczas których bliscy spotykają się przy obficie zastawionym stole.

W wielkanocnym menu nie powinno zabraknąć tradycyjnych, pysznych ciast, takich jak mazurek, babka, sernik, keks czy orzechowiec. Jak co roku w ofercie marek KRESTO, BackMit i GOLDPACK można znaleźć wiele propozycji ułatwiających szybkie i wygodne przygotowanie wypieków.

KRÓL WIELKANOCNYCH PRZEPISÓW: MAK
Mak to jeden z głównych składników świątecznych ciast. Przepisów z jego wykorzystaniem jest bardzo dużo – począwszy od makowców na drożdżowym lub kruchym cieście, przez rozmaite odmiany seromaków, aż po babki i drożdżowe bułeczki. Ilość maku w wypiekach jest kwestią indywidualnego gustu – dodatek ten może dominować lub być tylko delikatnym akcentem.

MAK MIELONY BackMit po zalaniu gorącym mlekiem jest od razu gotowy do użycia, co ułatwia szybkie, samodzielne przygotowanie masy makowej do wypieków. Wystarczy dodać miód, rodzynki i orzechy, by cieszyć się smakiem domowych ciast. Co ważne, produkt jest całkowicie naturalny – nie zawiera cukru, aromatów ani wody, które często występują w gotowych masach makowych.

ŚWIĘTA NA CHRUPKO: ORZECHY I MIGDAŁY
Trudno wyobrazić sobie święta bez orzechów. Mogą występować one zarówno w roli chrupiącego dodatku do ciast i wielkanocnych deserów, jak i stanowić zdrową przekąskę między posiłkami lub w trakcie rodzinnych, świątecznych spacerów. W ofercie marki KRESTO znaleźć można wiele rodzajów orzechów: laskowe, włoskie, nerkowce, pekan, brazylijskie, makadamia i pinii. MIGDAŁY KRESTO dostępne są w kilku postaciach: jako całe nasiona migdałowca (tradycyjne lub blanszowane) oraz w formie płatków lub słupków. W tym roku oferta KRESTO powiększyła się o linię KRESTO SELECT – starannie wyselekcjonowane bakalie nie tylko wyśmienicie smakują, ale również sprawdzają się w roli idealnej ozdoby świątecznych wypieków.

ILE POMYSŁÓW, TYLE BAKALII
Wisienką na torcie bakaliowych wypieków są wysokiej jakości dodatki. Soczystą, kandyzowaną skórkę pomarańczy, finezyjny mix cytrusowych skórek czy kandyzowane czereśnie znajdziemy w ofercie GoldPack.

Fot. VOG
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat