Ich zachęcający wygląd zależy jednak od wykończenia potraw drobnymi, ale niezwykle istotnymi dodatkami. Nie należy ograniczać się wyłącznie do ułożenia świeżej natki pietruszki na sałatce jarzynowej lub półmisku z wędlinami. Kotlet też może wyglądać dużo lepiej, jeśli jego towarzystwo na talerzu nie będzie sprowadzać się do kilku plasterków papryki i liści karbowanej sałaty.
Dużo bardziej interesująco wyglądają orzechy lub płatki migdałów. Pasują do deserów i dań wytrawnych. Wzięciem cieszą się jadalne kwiaty, które skutecznie ubarwiają każdą kompozycję. Korzystajcie z kiełków, ponieważ dzięki nim posiłki zyskują świeży wygląd i wyśmienity smak. Owocowe dodatki też są mile widziane. Pestki granatu, żurawina, porzeczki, śliwki, daktyle – to tylko propozycje na początek. Weźcie pod uwagę przyprawy grubo mielone, które pomogą stworzyć pyszne kompozycje, a przy okazji sprawią, że będą one wyglądać bardziej intrygująco. Nie musicie sami zajmować się doborem. Dla oszczędności czasu i zyskania pewności, że smaki będą idealnie wyważone, skorzystajcie z nowych produktów marki Knorr. Przyprawy, które cieszą oko, zostały wybrane tak, by zadowolić amatorów pikantnych smaków, miłośników kuchni śródziemnomorskiej i smakoszów zajadających się specjałami orientalnymi. Macie w planach obiad mięsny czy wegetariański? Grunt, by wyglądał szałowo! Zacznijcie od pierwszego dania. Buraczany krem z truskawkami i serem to przystawka o wyjątkowym wdzięku.
Buraczany krem z truskawkami i serem
Składniki:
Sposób przygotowania:
Fot. Knorr
Informacja prasowa