Uszka w sosie myśliwskim z suszoną śliwką

Przepis na uszka w sosie myśliwskim z suszoną śliwką.
Przepis na uszka w sosie myśliwskim z suszoną śliwką idealne na Wigilię.

Sposób przygotowania:
Ugotuj 2 opakowania uszek PROSTE HISTORIE zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odstaw do wystygnięcia. Rozgrzej w rondelku 1 czubatą łyżkę masła, a następnie dodaj 200 g pokrojonych w cienkie plasterki małych pieczarek lub boczniaków. Wsyp 1 łyżkę posiekanej drobno cebuli i 2 łyżki polskich wędzonych śliwek, pokrojonych w cienkie plasterki. Smaż przez 5 minut. Zalej całość 300 ml wywaru grzybowego lub wołowego. Dodaj szczyptę cukru i 1 łyżkę octu balsamicznego. Duś przez 5 minut. Dodaj drobno posiekany pęczek szczypiorku i 1 łyżeczkę czubatą mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w małej ilości wody. Dopraw wywar pieprzem, solą i wrzuć ugotowane uszka. Po 2 minutach sos powinien się zagęścić. Następnie zaserwuj gościom pyszne danie!

Fot. PROSTE HISTORIE
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat