Uwielbiany od lat

Paprykarz szczeciński w tortilli - przepis kulinarny.
Paprykarz szczeciński - produkt, który pieścił kubki smakowe Polaków w latach 70. Zdecydowany HIT PRL-u! Klasyczny przysmak, który uwielbiany był przez małych i dużych.

To niewątpliwie kultowa konserwa tamtych czasów. Niezapomniany smak wspominamy do dziś… Czy obecnie na rynku znajdziemy jeszcze ten specjał? Całe szczęście TAK!

Paprykarz szczeciński produkowany między innymi przez firmę DEGA. Konserwę kupić możemy w większej ilości, ponieważ data przydatności to aż rok od produkcji. Zapewne wiele osób, które pamięta ten smak, najchętniej skonsumuje paprykarza w klasycznej formie -kanapki. Mamy jednak alternatywę, by konserwa nie było tylko przekąską, ale częścią posiłku podczas obiadu, czy kolacji. Nasza propozycja to idealne danie dla całej rodziny! Zaskocz swoich bliskich TORTILLĄ Z PAPRYKARZEM SZCZECIŃSKIM. Tylko pięć kroków dzieli Cię od przygotowania pysznego dania.

SŁADNIKI:

  • 4 placki tortilli lub naleśniki,
  • 2 opakowania paprykarza szczecińskiego DEGA,
  • ser żółty w plastrach,
  • suszone pomidory,
  • opcjonalnie: świeże kiełki.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Na tortilli lub naleśniku rozsmaruj PAPRYKARZ SZCZECIŃSKI.
  2. Dodaj kiełki i suszone pomidory.
  3. Rozłóż plastry żółtego sera.
  4. Całość zwiń w rulon i pokrój na kawałki.
  5. Jeśli chcesz – udekoruj kiełkami.

Jeśli w domu brakuje któregoś ze składników - przepis możesz nieco zmodyfikować. Wszystko zależy od preferencji smakowych oraz… wyobraźni!

#zostanwdomu i gotuj z DEGĄ

  • CENA: 1,49 – 1,99 (135G)

Fot. DEGA
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat