W takim wypadku można je zachęcić do tego podając orzeźwiającą lemoniadę. Woda z dodatkiem soku i kolorowych owoców, będzie nie tylko doskonałym sposobem na uzupełnienie płynów, ale i przepysznym urozmaiceniem.
Lemoniada lawendowa
Wyciskamy sok z jednej limonki, natomiast drugą kroimy w plasterki lub ćwiartki. Następnie łączymy je z wodą, miętą, lawendą i miodem. Lemoniadę podajemy schłodzoną.
Lemoniada arbuzowa
Arbuza oczyszczamy z pestek i połowę miksujemy lub rozgniatamy widelcem. Pozostałą część arbuza kroimy w kostkę lub nieduże kawałki. Łączymy arbuza z wodą i dodajemy listki pietruszki. Lemoniadę podajemy schłodzoną.
Lemoniada ogórkowa
Ogórka kroimy w kostkę lub plasterki. Sok z jednej cytryny wyciskamy, a drugą cytrynę kroimy w plastry. Łączymy cytrynę z sokiem cytrynowym i jabłkowym, ogórkiem oraz z ziołami. Lemoniadę podajemy schłodzoną.
Fot. WOSANA
Informacja prasowa