Walentynki bez lukru i słodyczy

Walentynkowe babeczki - przepis.
Czy uważasz, że większość walentynkowych zwyczajów jest ckliwa i przesłodzona? Masz już dość lukru i ciastek w kształcie serduszek?

Jest wiele sposobów na okazanie miłości, a przez żołądek do serca można trafić nie tylko za pomocą słodyczy. Wytrawne babeczki odmienią Wasze podejście do św. Walentego! Wystarczy, że zamiast czekolady i cukru sięgniecie po Kiełbaski Ślązaczki i kozi ser. Spróbujcie, a nie pożałujecie!

Walentynkowe babeczki

Składniki:

  • 3 pieczarki
  • 3 Kiełbaski Ślązaczki marki Berger
  • 50 g sera koziego
  • 1 duża czerwona cebula
  • 2 jajka
  • natka pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • 250 g mąki razowej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 łyżek jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 150 ml oliwy z oliwek

Wykonanie:

  1. Kiełbaski Ślązaczki, pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na patelni, odstawić do ostygnięcia. Dodać pokruszony ser kozi i drobno posiekaną natkę pietruszki. Masę przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  2. Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Jaja zmieszać z jogurtem naturalnym oraz oliwą. Mokre składniki połączyć z suchymi, dodając wcześniej przygotowaną masę. Ciasto delikatnie wymieszać.
  3. Foremki muffinkowe napełnić ciastem i wstawić do piekarnika. Piec około 25 min w temperaturze 180°C.

Fot. Orchidea Creative Group
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat