Walentynkowe przekąski

Łódeczki salami z czarnymi oliwkami - przepis kulinarny.
– Organizując romantyczną kolację w domu, chcemy zaimponować ukochanej osobie dobrym smakiem i oryginalnymi daniami. Taką potrawą będą z pewnością jajka z szynką, pieczone w cieśnie francuskim.

Jeśli mamy ochotę na lekką przekąskę, pomyślmy o przepysznych kolorowych kanapeczkach z pastą warzywno-mięsną, udekorowanych kolorowymi warzywami. Dodatkiem do posiłku mogą być proste, ale efektowne łódeczki z plastrami salami, oliwkami, zielonymi łodygami szczypioru i pomidorkami koktajlowymi – radzi Małgorzata Wódkiewicz z Zakładów Mięsnych Pekpol Ostrołęka.

Poniżej znajdziecie pyszny pomysł na domową, miłosną kolację dla dwojga.

Łódeczki salami z czarnymi oliwkami

Składniki:

  • salami MIX ZM Pekpol
  • kilka łyżek twarogu
  • ząbek czosnku
  • kilka gałązek szczypioru
  • kilka czarnych oliwek
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
Twaróg doprawiamy solą i pieprzem. Obieramy ząbek czosnku i bardzo drobno kroimy, dodajemy do twarogu. Wszystko mieszamy. Na cienki plaster salami nakładamy łyżeczkę twarogu, dodajemy czarną oliwkę i dekorujemy szczypiorem. Składamy plaster salami na pół. Do uzyskania lepszej kompozycji smakowej całość możemy udekorować pomidorem koktajlowym i podać z marynowanymi szparagami i serem pleśniowym.

Fot. Pekpol Ostrołęka
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat